Унаслідок важкого поранення помер військовий та активіст SavePoltava Юліан Матвійчук

Дата: 21 Травня 2023
A+ A- Підписатися

21 травня у госпіталі внаслідок важкого поранення, отриманого на Донеччині, помер громадський активіст SavePoltava та військовослужбовець підрозділу аеророзвідки “Соловей” 116 окремої бригади територіальної оборони Юліан Матвійчук.

Про це повідомив виконувач обов’язків міського голови Полтави Андрій Карпов у своєму телеграм-каналі.

Юліан Матвійчук. Фото: фейсбук-сторінка активіста

“Вдруге став на захист України зі зброєю у руках у перший день повномасштабного вторгнення росіян”, – написав Карпов.

Друзі активіста пригадують, що Юліан – людина, якій можна було довіряти, він був ціннісно зрозумілий і слідував своїм переконанням. Активіст виборював справедливість, вбивав “руській мір” в Полтаві, а потім окупантів на Сході.

“Гине цвіт нації. Справжній патріот, зразковий, такий, як у підручнику б описати. Юліан Матвійчук — полтавський депутат-свободівець. Ти мав бути тим, хто після війни розбудовуватиме державу. Юліку, спочивай з миром на м’яких хмаринках в раю”, – написала полтавська журналістка Тетяна Цирульник.

Юліан Матвійчук – випускник Полтавського національного педагогічного університету імені В.Г. Короленка, вчитель історії за фахом.

Був активним учасником Революції гідності. У 2014–2015 роках брав участь у проведенні АТО на Сході України. Двічі обирався депутатом Полтавської міської ради, очолював Полтавський міський осередок ВО “Свобода”. Був одним зі співзасновників громадської організації SavePoltava.

У полеглого воїна залишилася дружина та маленька донечка.

Як писала ZMINA раніше, у бліндаж, де перебували військові влучив російський снаряд. Українські захисники опинилися під завалами, але їм вдалося врятуватися.

Під час атаки Матвійчук отримав тяжкі поранення.

Полтавський активіст пішов на фронт у перші дні повномасштабного вторгнення в складі підрозділу аеророзвідки “Соловей” 116 окремої бригади територіальної оборони. 

До цього він у 2014–2015 роках брав участь у бойових діях у лавах полку “Азов”, був заступником командира артилерійської батареї полку.

Нагадаємо, що раніше на Донеччині загинув волонтер і військовослужбовець Володимир Тихенко

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter