На Донеччині росіяни обезголовили бійця ЗСУ

Дата: 18 Червня 2024
A+ A- Підписатися

На Донеччині російські військові обезголовили військовополоненого бійця ЗСУ. 

Про це розповів генеральний прокурор Андрій Костін

Фото: Андрій Костін

За словами Костіна, російські командири віддали наказ не брати в полон українських військовослужбовців на Донеччині, натомість убити їх, відрізаючи голови. Такі випадки відбувалися й раніше

Як розповідають правоохоронці, українські військові за допомогою дрона виявили пошкоджений броньований автомобіль, на якому лежала відрізана голова. 

“Це жахливе варварство, якому не місце у 21-му сторіччі. І це черговий доказ, що воєнні злочини, які чинить агресор, – не поодинокі інциденти, а спланована стратегія російського режиму. Ці злочинні накази були віддані на рівні керівництва батальйону та роти окупаційних військ”, – каже очільник ОГП. 

Такі дії є грубим порушенням статей Женевської конвенції про поводження з військовополоненими та Додаткового протоколу до Женевських конвенцій, що стосується захисту жертв міжнародних збройних конфліктів. Слідчі вже відкрили кримінальне провадження за статтею порушення законів та звичаїв війни, поєднаних з умисним вбивством. Винним загрожує довічне позбавлення волі. 

Нагадаємо, що за розстріл військовополоненого бійця ЗСУ судитимуть російського грабіжника, завербованого з колонії на війну. Українським правоохоронцям відомо про щонайменше 73 умисних убивства російськими військовими військовополонених.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter