На деокупованих територіях правоохоронці щодня фіксують до 200 воєнних злочинів, скоєних росіянами

Дата: 13 Вересня 2022
A+ A- Підписатися

На звільнених територіях українські правоохоронці щодня фіксують до 200 воєнних злочинів, скоєних росіянами. Також понад 70 тисяч квадратних кілометрів у десяти областях потребують розмінування.

Про це повідомляють у Генштабі ЗСУ.

Фото: Поліція Харківської області

На вже звільнених від ворога українських територіях щодня фіксується до 200 кривавих воєнних злочинів, скоєних російськими окупантами.

“Сили оборони вживають заходів щодо якнайшвидшого повернення мирного життя у звільнені громади”, – ідеться в повідомленні.

Разом з тим у Генштабі наголосили, що мінна небезпека у звільнених містах та селах залишається високою, понад 70 тисяч квадратних кілометрів у десяти областях заміновано боєприпасами й вибуховими речовинами.

Нагадаємо, 12 вересня на звільнених територіях Харківщини поліція вилучила тіла чотирьох цивільних громадян, убитих військовими Російської Федерації.

Раніше ZMINA писала, що в деокупованому селі Гракове на Чугуївщині поліція ексгумувала тіла двох чоловіків, убитих під час окупації. Місцевий житель розповів, що окупанти змусили його закопати тіла цих людей. Коли два дні тому ЗСУ звільнили село, чоловік розповів про це поліції. Начальник поліції Харківщини Володимир Тимошко зазначив, що вбиті немісцеві, а на тілі в них є вогнепальні поранення та сліди катувань.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter