На деокупованій Харківщині знайшли братську могилу, яку росіяни зрівняли танками

Дата: 27 Жовтня 2022
A+ A- Підписатися

Правоохоронці виявили ще одне масове поховання громадян в Борівському районі Харківщини. У братській могилі у квітні поховали щонайменше 17 людей — військових та цивільних. Тепер тіла загиблих відправляють на експертизу.

Про це повідомляє поліція Харківської області.

Фото: Поліція Харківської області

Про масове поховання повідомили мешканці села Копанки. Жителі розповіли слідству, що окупанти збирали тіла загиблих по всьому району. 

13 квітня привезли на двох вантажівках, екскаватором вирили яму глибиною до 3 метрів і всі тіла скинули туди. Потім місце поховання зрівняли танками.

За попередніми даними, в могилі поховано щонайменше 17 людей як цивільних, так і військових ЗСУ. Три тіла українських військових слідчі вилучили за перший день роботи.

“Як кажуть місцеві, наші хлопці відступали, загинули в бою і їх тут поховали. Росіяни не поставили жодної позначки на могилі й не давали це зробити селянам. Лише на Великдень дозволили людям прийти на кладовище і попрацювати на місці масового поховання. Люди знайшли три хрести – і в такий спосіб позначили периметр могили, прибрали бур’яни”, — розповів заступник начальника слідчого управління ГУНП в Харківській області Дмитро Сойма.

Раніше ZMINA писала, що на звільнених від росіян територіях заміновані майже всі місця масових поховань громадян. Їх потрібно розміновувати перед тим як правоохоронці отримають доступ до деокупованих населених пунктів.

Нагадаємо, що на деокупованих територіях Харківської області з різних місць поховань ексгумували вже понад шість сотень тіл. Закатованих росіянами та загиблих внаслідок обстрілів знаходили у Куп’янську, Пісках-Радьківських, Ізюмі та інших населених пунктах. Проблемою є й встановлення осіб загиблих, зараз для цього проводять ДНК-тести. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter