На цьогорічному Одеському кінофестивалі більш ніж половина стрічок про війну

Дата: 11 Липня 2024
A+ A- Підписатися

На цьогорічному Одеському міжнародному кінофестивалі, що відбуватиметься в Києві, понад половину представлених фільмів стосуватимуться теми війни. 

Про це розповіла генеральна директорка Одеського міжнародного кінофестивалю Анна Мачух у Медіацентрі Україна. 

Будинок кіно в Києві, де відкрили центр ОМКФ. Фото: фейсбук-сторінка ОМКФ

За словами Мачух, українська буденність навколо війни обертається вже 10 років і перші фільми на цю тему почали виходити починаючи з 2015-го. 

“Звичайно, дуже велика частка фільмів про війну. Особливо те, що стосується документальних фільмів. Нові, які знімають зараз, останні роки, не може бути жодного фільму, який не буде говорити про війну”, – каже вона. 

Цьогоріч основна програма фестивалю – національні конкурсні покази. В ній 11 фільмів, і більшість із них – повнометражні ігрові стрічки. Крім того, будуть покази документальних стрічок, знятих за останній період.

У межах спецпоказів є і дитяча програма, в якій запланували три фільми, один з яких прем’єрний. На кінофестиваль повернули програму галапрем’єр – допрем’єрний показ фільмів, які є найочікуванішими у вітчизняних кінотеатрах.

Нагадаємо, що ZMINA раніше розповідала, як мистецтво під час війни відтворює реальність та допомагає виживати, а також як російські злочини проти нематеріальної культурної спадщини можуть допомогти довести злочин геноциду проти українців.

Фотографія обкладинки: фейсбук-сторінка ОМКФ 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter