На Чернігівщині росіяни викрали сімох людей, зокрема міського голову

Дата: 28 Березня 2022
A+ A- Підписатися

25 березня в Чернігівській області російські військові викрали та утримують у заручниках міського голову і ще шістьох мешканців міста Сновськ.

Про це повідомляє пресслужба Сновської міської ради.

Джерело: фейсбук-сторінка Сновської міської ради

“25 березня із самого ранку було викрадено сім жителів громади, серед яких був і міський голова. Їх на автомобілях повезли в бік Городні. Сподівання на те, що їх цього ж дня повернуть назад, як було обіцяно та як було з головами інших громад, не справдилися”, – йдеться в повідомленні.

26 березня заступник міського голови поїхав до Городні. На російському блокпосту в Хотуничах його зупинили й не пропустили далі. Перевірили документи, з’ясували причину поїздки й призначили зустріч на 11:00 27 березня.

27 березня заступник міського голови знову поїхав на блокпост разом з матір’ю та дружинами викрадених чоловіків. Їх знову не пропустили до Городні. Під час розмови окупанти зазначили, що сновчани живі, проте в Городні їх нема. Більше жодної інформації вони не повідомили.

Раніше ZMINA повідомляла про викрадення голови Сновської територіальної громади Олександра Медведєва та бізнесмена й колишнього депутата обласної ради Григорія Божка.

Як відомо, з початку повномасштабного вторгнення Росії українські правозахисні організації фіксують численні випадки насильницьких зникнень громадських активістів, волонтерів, журналістів та представників місцевої влади в окупованих населених пунктах і містах в облозі, а також є випадок викрадення рятувальника, залученого до евакуації цивільних.

ZMINA щодня оновлює список людей, про яких відомо, що вони були викрадені представниками російської окупаційної влади. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter