На Чернігівщині окупанти викрали голову територіальної громади та бізнесмена

Дата: 25 Березня 2022
A+ A- Підписатися

На Чернігівщині російські окупанти викрали голову Сновської територіальної громади Олександра Медведьова та бізнесмена й колишнього депутата обласної ради Григорія Божка.

Про це повідомляє у телеграмі “Суспільне.Чернігів”.

Джерело: “Суспільне.Чернігів”

Інформацію “Суспільному” підтвердив голова Корюківської районної військової адміністрації Іван Ващенко

З його слів, окупанти прийшли до викрадених чоловіків зранку 25 березня. Попередньо відомо, їх повезли у напрямку Городні. Для чого і з якою метою, поки не відомо.

Як повідомляє “Суспільне”, це не перший випадок викрадення людей на Чернігівщині російськими окупантами. 

У с. Грем’яч Новгород-Сіверського району 20 березня російські військові викрали старосту. Також у селі Андріївка Михайло-Коцюбинської громади окупанти затримали старосту села Миколу Будаловського та місцеву депутатку і директорку школи Тетяну Безлюдну. У селі Нова Басань повідомляли про викрадення двох представників місцевого самоврядування.

Як відомо, з початку повномасштабного вторгнення Росії українські правозахисні організації фіксують численні випадки насильницьких зникнень громадських активістів, волонтерів, журналістів та представників місцевої влади в окупованих населених пунктах і містах в облозі, а також є випадок викрадення рятувальника, залученого до евакуації цивільних.

ZMINA щодня оновлює список людей, про яких відомо, що вони були викрадені представниками російської окупаційної влади. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter