На Чернігівщині окупанти з артилерії обстріляли Семенівку, пошкодивши лікарню

Дата: 29 Серпня 2023
A+ A- Підписатися

29 серпня, у вівторок, у Чернігівській області російські загарбники з артилерії обстріляли місто Семенівка Новгород-Сіверського району. Внаслідок цього пошкоджена лікарня.

Про це повідомив очільник Чернігівської ОВА Вʼячеслав Чаус.

Фото: Поліція Чернігівської області

“Ворог цілить по лікарнях. Сьогодні в другій половині дня російські терористи з артилерії обстріляли місто Семенівка. Як це вже робили не раз. Пошкоджено хірургічний корпус місцевої лікарні. Інформація уточнюється”, – написав він.

У місцевій поліції уточнили, що також пошкоджено автомобіль швидкої медичної допомоги. Постраждалих унаслідок атаки немає.

Нині правоохоронці збирають доказову базу воєнного злочину росіян.

Фото: Поліція Чернігівської області

“Прикордонні території району продовжують піддаватися нещадним обстрілам з боку країни-агресора. Поліція закликає громадян не ігнорувати сигнали повітряної тривоги та обов’язково слідувати в укриття”, – наголосили в установі.

У червні ZMINA писала, що від початку повномасштабного вторгнення армії РФ в Україну окупанти пошкодили або зруйнували 1 554 медичних заклади. Найбільше постраждала медична інфраструктура Харківщини, Херсонщини, Донеччини, Миколаївщини та Київщини. 

Нагадаємо, 19 серпня приблизно об 11:30 російські війська ракетою типу “Іскандер” завдали удару по центру Чернігова, зруйнувавши будівлю обласного драмтеатру, пошкодивши навколишні адміністративні будівлі, житлові будинки та транспортні засоби.

Кількість постраждалих унаслідок російського удару балістичною ракетою по Чернігову, який стався 19 серпня, зросла до 156. Рятувальну операцію завершили 20 серпня, у неділю.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter