На Чернігівщині окупанти поранили журналіста Андрія Цаплієнка

Дата: 26 Березня 2022
A+ A- Підписатися

На Чернігівщині російські окупанти поранили кореспондента ТСН Андрія Цаплієнка: його знімальна група потрапила під обстріл, коли виконувала редакційне завдання.

Про це повідомляється на сайті ЗМІ.

Джерело: tsn.ua

Цаплієнко готував матеріал про проведення гуманітарного коридору до Чернігова. Росіяни спочатку запустили безпілотник, а за 15 хвилин обстріляли зі “Смерчів”, 122-міліметрової артилерії, міномета та танка колону з цивільними й журналістами, зокрема й іноземними. Обстріл тривав щонайменше півтори години.

Цаплієнко отримав наскрізне осколкове поранення. Першу медичну допомогу отримав, коли знімальна група дісталася до безпечного місця. 

“Ну шо, іду сам. Лікарі, які займалися мною під час першої допомоги сказали, що я просто народився в сорочці, і я реально народився в сорочці, бо якби трохи нижче, чи трохи вище, пройшов цей осколок, я не знаю, напевно, я б тут не сидів, не стояв і не говорив. Ну, а так, усе нормально. Наскрізне, як то кажуть”, — сказав кореспондент.

Андрій Цаплієнко — військовий кореспондент. Працював у гарячих точках по всьому світу. Від початку нової агресії Росії висвітлював усе, що відбувається в Україні.

Станом на 24 березня, з початку широкомасштабного вторгнення в Україну окупанти скоїли 148 злочинів проти журналістів та медіа в усіх регіонах нашої країни.

У Києві та передмістях столиці під час виконання професійних обов’язків загинули п’ятеро журналістів:

  • Євген Сакун, оператор телеканалу LIVE (загинув 1 березня під час російського ракетного обстрілу телевежі в Києві);
  • Брент Рено, колишній кореспондент The New York Times (розстріляний росіянами 13 березня в Ірпені на блокпосту);
  • П’єр Закржевскі, оператор телеканалу Fox News, громадянин Ірландії (загинув 14 березня під час артилерійського обстрілу російських військ у селі Горенка Київської області);
  • Олександра Кувшинова, українська фіксерка, журналістка (загинула 14 березня разом з П’єром Закжевскі під час артилерійського обстрілу з боку російських військ у селі Горенка Київської області);
  • Оксана Бауліна, журналістка російського The Insider, Фонду боротьби з корупцією Олексія Навального (загинула 23 березня під російським обстрілом у Києві під час виконання редакційного завдання).

Ще троє журналістів загинули як учасники бойових дій або внаслідок російських обстрілів не під час виконання ними журналістських обов’язків.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter