На Буковині викрили айтівця, який міг зберегти дитяче порно та ширити мережею

Дата: 04 Квітня 2023
A+ A- Підписатися

Про підозру в одержанні доступу до дитячої порнографії, зберіганні та її розповсюдженні повідомили мешканцю Чернівецької області. 

Про це розповіли в тамтешньому управлінні Нацполіції. 

Слідчі не кажуть, як саме, однак встановили, що 30-річний айтівець з Чернівців у травні-жовтні минулого року отримав доступ, завантажив та зберіг заборонену порнопродукцію на накопичувачах. 

Уже в жовтні, як вважають поліцейські, він поширив чотири відеофайли в мережі. Те, що виявлені ролики мають порнографічний характер і є дитячим порно, встановила судова мистецтвознавча експертиза. 

Підозру чоловіку оголосили за частинами 1 і 3 статті 301-1.

Якщо суд визнає його винним, то він може отримати позбавлення волі на строк до 12 років із забороною обіймати певні посади чи вести певну діяльність на строк до трьох років.

В Україні покарання за придбання або зберігання дитячого порно посилили у 2021 році. Тоді парламент погодив національне законодавство з нормами Ланцеротської конвенції, імплементованої в країні після 13 років з моменту підписання. 

Згідно з дослідженням ЮНІСЕФ, яке фонд проводив серед українських дітей 14–18 років, 11% з них показували своє оголене тіло, а 10,4% дозволяли торкнутися до голих частин свого тіла або обмацати себе. Ще 7,8% опитаних займалися сексом за певну плату, а 3,2% погоджувалися сфотографуватись або знятись у фільмі в оголеному вигляді.

Нагадаємо, що цього року до в’язниці відправили фотографа, який сім років поспіль їздив на Київщині на свята до дитсадків і знімав порно. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter