На 50-й день протестів у Білорусі затримали півтори сотні людей

Дата: 28 Вересня 2020
A+ A- Підписатися

27 вересня в Мінську та інших містах Білорусі відбулись акції протесту незгодних з офіційними результатами президентських виборів, під час яких силовики затримали 150 людей. 

Про це повідомили прессекретарка МВС Білорусі Ольга Чемоданова та в правозахисному центрі “Весна”.

Білоруси регулярно збираються на недільні акції протесту починаючи з 9 серпня, коли в країні відбулися президентські вибори. 27 вересня мітингувальники йшли проспектом Незалежності, а їхня колона зайняла всю проїжджу частину. Також, за повідомленнями видання TUT.by, у Мінську протестувальників спільно з ОМОНом затримували невідомі в балаклавах. 

Водночас мітингувальники попрямували до спального мікрорайону Уруччя, де розташовується база білоруського ОМОНу. Там силовики також проводили точкові затримання. 

Акції протесту відбулися не тільки в столиці, але й у регіонах. Так, зокрема, у Гомелі проти протестувальників використовували спеціальні засоби та перцевий газ. 

Нагадаємо, що понад місяць у Білорусі не закінчуються протести, спричинені фальсифікаціями на виборах президента, які вчергове нібито виграв Олександр Лукашенко.

Наразі, за даними ООН, щонайменше шестеро учасників протестних акцій зникли безвісти. Ще тисячі білорусів у перші дні протестів опинилися в ізоляторах, де з них знущалися силовики. ZMINA докладно розповідала про те, у яких умовах тримали людей, зокрема, в ізоляторі на вулиці Окрестіна в Мінську.

Нещодавно в білоруському МВС виклали записи нібито розмов з невдоволеними протестами громадянами, які радили силовикам жорсткіше тиснути на їхніх учасників та стріляти зі зброї. 

 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter