МЗС України внесло на розгляд президента пропозицію розірвати дипломатичні відносини з Іраном

Дата: 18 Жовтня 2022
A+ A- Підписатися
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба вніс на розгляд президента Володимира Зеленського пропозицію щодо розірвання дипломатичних відносин з Іраном.
 
Про це він заявив під час свого брифінгу для українських ЗМІ, повідомляє Укрінформ.
 

Таке рішення МЗС України обумовлене співучастю Тегерану у вбивстві українців. Дмитро Кулеба поклав повну відповідальність на Іран за руйнацію відносин з Україною. 

“З урахуванням численних руйнувань, завданих іранськими дронами цивільній інфраструктурі України, смертей та страждань, завданих нашому народу, а також у зв’язку з появою повідомлень про можливе продовження постачань Іраном зброї Росії, я вношу на розгляд президента України пропозицію про розірвання дипломатичних відносин з Іраном”, – сказав очільник українського зовнішньополітичного відомства. 

За його словами, Україна ніколи не займала антиіранську позицію, але після того, як Іран став співучасником злочину агресії та злочинів Росії на нашій території, Київ займає дуже чітку і чесну позицію.

“Припинить Іран постачати зброю РФ – будемо говорити про відновлення всього комплексу відносин”, – зазначив глава МЗС.

Також Кулеба назвав дії Ірану підлістю та брехнею, яку Україна не буде терпіти, адже всі ці дії Іран зробив, паралельно розповідаючи нам про те, що він проти війни і не буде підтримувати зброєю жодну із сторін.

Він наголосив, що Тегеран несе повну відповідальність за руйнацію відносин з Україною.

Нагадаємо, у понеділок 17 жовтня Росія завдала дев’ять ракетних і 39 авіаційних атак по Україні. За інформацією ЗСУ, для ударів Росія використала крилаті, авіаційні та зенітні керовані ракети.

Крім того, РФ продовжує використовувати безпілотні літальні апарати іранського виробництва “Shahed -136”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter