Минулої доби росіяни вбили на Херсонщині людину і поранили ще трьох цивільних, серед яких дитина

Дата: 20 Січня 2024
A+ A- Підписатися
Впродовж доби 19 січня, армія РФ понад 100 разів обстріляла Херсонщину, через це загинула одна людина, ще троє – отримали поранення, серед них дитина.
 
Про це повідомили начальник Херсонської ОВА Олександр Прокудін та голова Херсонської МВА Роман Мрочко.
 

“За минулу добу противник здійснив 119 обстрілів, випустивши 664 снаряди з мінометів, артилерії, РСЗВ, танків та БпЛА”, – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що по місту Херсон ворог випустив 30 снарядів.

Російські військові поцілили у житлові квартали населених пунктів області, об’єкт критичної інфраструктури та церкву у Херсонському районі.

“Через російську агресію 1 людина загинула, ще 3 – дістали поранення, з них – 1 дитина”, – додав Прокудін.

В Офісі генпрокурора уточнили, що, 19 січня близько 15:15 армія РФ вкотре почала обстріл Херсона, попередньо з артилерійської зброї.

“Внаслідок влучання снаряда сталося руйнування конструкцій багатоквартирного будинку, в своїй оселі загинула жінка. Також поранення ноги отримав 16-річний хлопець. Його доставили до лікарні”, – йдеться у повідомленні.

Правоохоронці розпочали досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни, що поєднано з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України).

Крім того, за даними Мрочка, минулої доби росіяни 12 разів обстріляли населені пункти Херсонської міської територіальної громади, застосувавши пів сотні снарядів.

“Ураження зафіксовані в Херсоні, Садовому, Антонівці та Зимівнику”, – написав посадовець.

Нагадаємо, 19 січня російські військові під час обстрілу Херсона скинули з дрона вибухівку на аварійну бригаду комунального підприємства “Херсонський водоканал”. Також окупанти поцілили у чотириповерховий будинок, є загибла та поранений. 

Раніше ZMINA повідомляла, що 18 січня вночі окупанти обстріляли Тягинку Херсонської області. У результаті цього поранення дістали двоє чоловіків.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter