Минулої доби росіяни обстріляли Херсонщину керованими бомбами, а Запорізьку область запалювальними боєприпасами

Дата: 21 Травня 2023
A+ A- Підписатися
Впродовж доби 20 травня армія РФ здійснила 63 обстріли Херсонщини, там загинули двоє людей. А в Запорізькій області росіяни обстріляли 18 населених пунктів. По місту Оріхів вдарили запалювальними боєприпасами.
 
Про це повідомили голова Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Прокудін та очільник Запорізької ОВА Юрій Малашко.
 
Наслідки обстрілу Херсонщини військами РФ. Фото: поліція Херсонської області

За словами Прокудіна, ворог випустив по Херсонщині 314 снарядів з важкої артилерії, танків, БПЛА та авіації. Херсон війська РФ обстріляли двічі, випустивши сім снарядів.

“Російські військові поцілили у житлові квартали населених пунктів області. Через російську агресію двоє людей загинули, ще двоє дістали поранення”, – зазначив Прокудін.

У поліції Херсонської області уточнили, що двоє цивільних загинули у Бериславі. На світанку російська армія з авіації атакувала житлові квартали міста, внаслідок чого зруйновані кілька будинків. Окупанти били з авіації і по селищу Кіндійка Антонівської селищної ради, там поранення отримав місцевий житель.

Наслідки обстрілу Херсонщини військами РФ. Фото: поліція Херсонської області

Правоохоронці додають, що у селі Кізомис Білозерської громади російські окупанти застосовують тактику випаленої землі. Цей населений пункт та навколишні острови росіяни вкотре атакували з авіації, випустивши шість керованих бомб. Постраждалих серед місцевого населення немає, люди покидають небезпечну зону, де майже не лишилося жодного вцілілого будинку.

Наслідки обстрілу Оріхова Запорізької області військами РФ. Джерело: Запорізька ОВА

Як зазначив голова Запорізької ОВА по області росіяни здійснили 84 обстріли, постраждали 18 прифронтових сіл та міст.

“68 артударів по Степногірську, Кам’янському, Чарівному, Білогір’ю, Малинівці, 7 обстрілів з РСЗВ по Залізничному, Новоданилівці, Гуляйпільському, Малій Токмачці, 8 атак БПЛА по Щербаках, Малих Щербаках, Чарівному, авіаудар по Ольгівському”, – написав Малашко.

Він додав, що армія РФ атакувала Оріхів з артилерії та РСЗВ, крім того, росіяни застосували заборонені запалювальні боєприпаси по житлових кварталах міста. По Гуляйполю гатили з артилерії, РСЗВ та БПЛА.

За словами очільника Запорізької ОВА, за добу надійшло 100 повідомлень про руйнування цивільної інфраструктури: постраждали дачні будиночки, житлові будинки, господарчі споруди, автівки, приміщення магазину, молитовний дім, сільськогосподарська техніка.

Нагадаємо, 19 травня російські війська обстрілювали Донеччину, Харківщину та Запорізьку область. Загалом там відомо про трьох загиблих та дванадцятьох поранених. Також внаслідок обстрілів зруйновані приватні будинки та господарчі споруди. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter