Впродовж доби окупанти обстрілювали Харківську, Запорізьку та Донецьку області: є загиблі та поранені

Дата: 20 Травня 2023
A+ A- Підписатися

19 травня, у пʼятницю, російські війська обстрілювали Донеччину, Харківщину та Запорізьку область. Загалом там відомо про трьох загиблих та дванадцятьох поранених. Також внаслідок обстрілів зруйновані приватні будинки та господарські споруди. 

Про це повідомили очільники тамтешніх ОВА Павло Кириленко, Олег Синєгубов та Юрій Малашко

Фото: Павло Кириленко

Так, на Донеччині окупанти вдарили ракетами по Словʼянську. Там зруйнований один будинок, ще 9 – пошкоджені. Били й по Вугледару – місто зазнало авіаудару та 21 артобстрілу. 

Під обстріл потрапили також Богоявленка, Пречистівка та Новоукраїнка.

Фото: Павло Кириленко

У Часовоярській громаді загинули двоє людей. У Торецьку одна людина дістала поранення, пошкоджені також 4 будинки та інфраструктурний обʼєкт. 

У Никифорівці, Званівці та Лиманській громаді через обстріли пошкоджені 16 будинків, у Полтавці – господарче приміщення. 

Тим часом на Запоріжжі окупанти здійснили 92 удари по 16 населених пунктах. Били авіацією по Полтавці та Малій Токмачці, нанесли 7 ударів з РСЗВ по Таврійському, Новоданилівці, Чарівному, Верхній Терсі.

Також тричі атакували з БПЛА Новоандріївку, Ольгівське та 80 разів застосували артилерію по Гуляйполю, Залізничному, Новоданилівці, Кам’янському, Білогір’ю, Червоній Криниці, Малинівці та іншим селам на лінії вогню.

Фото: Національна поліція України

Під час авіаудару по Малій Токмачці постраждав 42-річний місцевий житель. Наразі його стан важкий.

Вночі російські війська поцілили з РСЗВ у житлові будинки у Таврійському: поранення отримали дві жінки 40 та 44 років, 18-річна дівчина й 14-річний хлопець.

Фото: Національна поліція України

У Верхній Терсі під час нічного обстрілу постраждали чоловіки 35, 55 та 58 років й 39-річна жінка. Наразі постраждалі отримують необхідну допомогу у медичних закладах.

Крім того, за минулу добу окупанти з артилерії, мінометів та з використанням авіації обстріляли щонайменше 21 населений пункт Харківськох області.

Фото: Поліція Харківської області

Зокрема, гатили по Купʼянську та району. У селі Петропавлівка загинув 65-річний цивільний чоловік. А в селі Синьківка дістав поранення 43-річний цивільний чоловік, його госпіталізували.

Внаслідок масованих обстрілів Вовчанська пошкоджені 4 житлові будинки та господарчі споруди.

Фото: Поліція Харківської області

В області триває розмінування. За минулу добу піротехніки ДСНС обстежили понад 8 гектарів території та знешкодили 82 вибухонебезпечні предмети.

Нагадаємо, що 19 травня близько 11:45 в Юнаківській громаді Сумської області внаслідок обстрілів загинули троє працівників обленерго. Загиблі – водій та двоє електромонтерів. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter