Внаслідок атаки дроном на Сумщині загинули троє працівників обленерго

Дата: 19 Травня 2023
A+ A- Підписатися

19 травня близько 11:45 в Юнаківській громаді Сумської області внаслідок обстрілів загинули троє працівників обленерго. 

Про це повідомили у Міністерстві енергетики України.

Фото: Офіс генерального прокурора

“Втрати на енергетичному фронті: на Сумщині під час огляду лінії електропередачі загинули троє енергетиків – росіяни вдарили безпілотником. Міністерство енергетики України висловлює співчуття рідним і близьким працівників “Сумиобленерго” Романа Лісовенка, Олександра Шпака та Геннадія Похилька, які загинули під час огляду повітряної лінії”, – зазначили у Міненерго.

Загиблі – водій та двоє електромонтерів. 

Прокурори у взаємодії з іншими правоохоронцями фіксують наслідки злочину та вилучають докази. Також правоохоронці розпочали досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України).

Раніше ZMINA писала, що внаслідок атаки російських військових по Сумщині минулої доби поранення отримали п’ятеро цивільних. Тоді з території Росії окупанти випустили дві керовані авіабомби, що влучили у приватні домоволодіння та навчальний заклад у місті Глухів. У результаті пошкоджені щонайменше 34 будинки, два з яких зруйновані вщент. 

Нагадаємо, що 31 березня, у пʼятницю, у селі Посад-Покровське на російській міні підірвалися троє електромонтерів, що працювали над відновленням електромереж. За попередньою інформацією, двоє чоловіків віком 50 та 45 років загинули, а один дістав важкі поранення.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter