Минулої доби російські військові десятки разів гатили по Луганщині та Харківщині: є поранені та загиблі

Дата: 22 Квітня 2022
A+ A- Підписатися

Минулої доби російські військові здійснили 11 спроб обстрілу мирного населення Луганщини та близько 50 обстрілів Харківщини. 

Про це повідомили голови Луганської та Харківської ОВА Сергій Гайдай та Олег Синєгубов.

Наслідки російського обстрілу на Луганщині. Фото: телеграм-канал Сергія Гайдая

На Луганщині внаслідок обстрілів частково зруйновані будинки в Сєвєродонецьку, кількість яких Гайдай не уточнив, ще два – в Лисичанську, й три – в інших громадах області. Окрім цього, четверо жителів регіону отримали поранення. 

“Увечері три співробітники групи швидкого реагування обласної національної поліції отримали осколкові поранення після обстрілу росіянами Лисичанська”, – розповів голова тамтешньої ОВА.

Щодо Харківщини, то росіяни гатили по регіону з артилерії та реактивних систем залпового вогню. У Харкові та районі двоє людей отримали поранення, а ще двоє загинули внаслідок влучання снаряду в автомобіль.

У Харківській ОВА прогнозують, що російські військові продовжать нарощувати свої спроможності на Ізюмському напрямку й вся активна фаза буде проходити саме там. Однак, за словами Синєгубова, не виключають й продовження провокацій, зокрема, у зв’язку з великодніми святами у самому Харкові. 

Нагадаємо, що Росія тимчасово окупувала приблизно 80% території на Луганщині та менше половини територіальних громад на Харківщині. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter