Російська армія окупувала 80% Луганської області

Дата: 20 Квітня 2022
A+ A- Підписатися

Війська Росії окупували 80% Луганської області. Ситуація в регіоні складна: там не залишилося безпечних місць, проте евакуацію не припиняють. 

Про це повідомив Голова Луганської ОВА Сергій Гайдай в ефірі загальноукраїнського телемарафону. 

Гайдай також зазначив, що, якщо Україна не чинитиме опору, окупанти на цьому не зупиняться і продовжать рухатися далі.

“Після того як наші військові відійшли від Кремінної, залишилося не більш ніж 20% [підконтрольної Україні території]. Лінія оборони тримається від Рубіжного до Попасної. Всі зусилля ворог кинув на штурм Рубіжного, Попасної та Золотого, але нічого в нього не виходить. Наша оборона тримається. Всі атаки та обстріли нічого їм [російським військовим] не дають, вони лише втрачають людей і техніку”, – сказав він водночас. 

Гайдай зауважив, що ситуація на Луганщині складна: у регіоні не залишилося безпечних місць. Проте евакуацію не припиняють, хоча наразі певна частина людей від неї відмовляється:

“Залишилися найбільш, скажімо так, вперті люди, які вважають, що, якщо вони пережили військові дії у 2014 році, переживуть і у 2022-му. Вони не розуміють різниці, не розуміють, наскільки ворог знищує все під нуль і що, коли будуть обстріли, ми просто не зможемо їх забрати. Літні люди кажуть, що тут народилися, тут і помруть. Частина переживає, що втратить свої домівки”.  

Він додав, що на окупованих територіях фірми змушують перереєстровуватися: їхати для цього до Луганська, російські військові також розграбували банківські відділення Укрпошти, намагаються призначити своїх людей на керівні посади:

“Кажуть також, що вони визволителі, але, наприклад, з Рубіжного всіх депортують, а квартири одразу грабують”. 

Гайдай зазначив, що масової мобілізації на щойно окупованих територіях російські військові поки не проводять:

“Думаю, вони ще чекають, бояться, щоб не було соціального бунту, у людей там мозок ще не промитий російською пропагандою”. 

Нагадаємо, що на Луганщині фельдшерка Світлана Клос вивезла дві карети швидкої допомоги з-під обстрілів.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter