Минулої доби росіяни вбили сімох людей на Харківщині та Донеччині

Дата: 08 Вересня 2024
A+ A- Підписатися

За минулу добу на Донеччині внаслідок російських обстрілів загинули п’ятеро людей, ще 11 зазнали поранень. Також у Харківській області окупанти вбили двох цивільних і поранили ще 12.

Про це повідомили очільник Харківської обласної державної адміністрації Олег Синєгубов та голова Донецької ОВА Вадим Філашкін.

Наслідки російських обстрілів Донеччини

“За 7 вересня росіяни вбили 5 жителів Донеччини: 3 у Костянтинівці, 1 у Петрівці та 1 Щербинівці”, – написав Філашкін.

Також четверо людей зазнали поранень у Гірнику, двоє – у Катеринівці, четверо – у Костянтинівці, також одна людина постраждала у Новій Полтавці.

У поліції області додали, що за минулу добу правоохоронці зафіксували 2 696 ворожих ударів по лінії фронту та житловому сектору Донеччини.

Під вогнем перебували 12 населених пунктів: міста Гірник, Костянтинівка, Курахове, Лиман, Миколаївка, Мирноград, Покровськ, селища Петрівка, Щербинівка, села Катеринівка, Малинівка, Нова Полтавка.

“Пошкоджено  46 цивільних об’єктів – 20 житлових будинків, медзаклади, аптека, магазин, заклади освіти, промислове підприємство, пошта, готель, адмінбудівля, автотранспорт, критична інфраструктура”, – уточнили в поліції.

Наслідки російських обстрілів Донеччини

Є загиблі і через учорашні обстріли Харківщини. У селі Ківшарівка внаслідок російського удару загинула 73-річна жінка. Також пошкоджені будівля ліцею та школа, крім того, росіяни поцілили в автомобіль екстреної допомоги. 

Ще одна 81-річна жінка загинула в селі Старовірівка, її тіло дістали з-під завалів зруйнованого будинку. Постраждали 5 людей, з них одна дитина.

У селі Новоосинове внаслідок обстрілу горіли дві господарчі споруди, конструктивні елементи двох зруйнованих будинків та трава на площі 1,5 гектара. Отримала поранення 18-річна дівчина.

В селі Вище Солоне також постраждала цивільна, крім того, внаслідок обстрілу горіли приватні будинки.

У Харківському районі в селі Мала Данилівка внаслідок обстрілу горів двоповерховий приватний будинок. Постраждали двоє чоловіків та три жінки. Також пошкоджені 13 будинків та 3 автомобілі. 

Нагадаємо, в ніч на 8 вересня війська РФ завдали авіаудару по Сумах, там загинули двоє людей, ще четверо, в тому числі двоє дітей, зазнали поранень.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter