Минулої доби на Донеччині внаслідок російських обстрілів загинула людина, а шестеро отримали поранення

Дата: 31 Травня 2023
A+ A- Підписатися

Внаслідок обстрілів російськими військовими 30 травня території Донецької області поранення отримали щонайменше шестеро людей, а ще одна – загинула. 

Про це розповів голова тамтешньої ОВА Павло Кириленко

Фото: Павло Кириленко

Гатили росіяни по Острівському, де пошкодили три будинки, у Гірнику під обстріл потрапила 5-поверхівка та школа, у Гострому – виправний заклад, а у Кураховому – сільгосппідприємство. 

Також у Торецьку понівечили 9-поверхівку, бібліотеку та два медзаклади, у Нью-Йорку пошкодили будинок та котельню, у Костянтинівці – вісім приватних будинків, й ще один — у Майському. 

Фото: Павло Кириленко
Фото: Павло Кириленко

Щодо постраждалих та загиблих цивільних, то у Часовому Яру загинула одна та поранення отримала одна людина, у Костянтинівці – двоє поранених, у Торецьку, Острівському та Катеринівці по одному пораненому. 

Загалом від початку повномасштабного вторгнення російські військові вбили 1537 мирних жителів Донеччини, а поранили ще 3615. Досі неможливо встановити кількість жертв, наприклад, у Маріуполі та Волновасі. 

Нагадаємо, що Донеччина є одним з найбільш постраждалих унаслідок повномасштабного вторгнення росіян регіонів в Україні. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter