Минулого тижня ФСБ обшукала помешкання двох кримських татар в окупованому Криму

Дата: 22 Квітня 2024
A+ A- Підписатися

Минулого тижня в тимчасово окупованому Криму російські силовики провели два обшуки в будинках кримських татар.

Про це інформує Кримськотатарський ресурсний центр.

Обшуки відбулись у тимчасово окупованому РФ Совєтському районі – у селі Чапаївка в будинку Руслана Мустафаєва та в селі Завітне в Абдулли Чебієва. Водночас, як стверджує правозахисна організація, Мустафаєв помер ще пів року тому.

“Звичайно, ні в кого нічого не знайшли. Це був лише черговий крок для залякування кримських татар”, – повідомили в Кримськотатарському ресурсному центрі.

В організації нагадують, що за перший квартал 2024 року російські силовики провели в Криму 33 обшуки, 28 з яких відбулися в будинках кримських татар. Крім того, кримськотатарські правозахисники зафіксували 41 затримання або утримання, 46 допитів, опитувань і бесід, а також 43 арешти з боку силовиків РФ.

За даними Кримськотатарського ресурсного центру, наразі Російська Федерація незаконно утримує 194 кримських політв’язнів, які перебувають у місцях несвободи, з них 134 – кримські татари.

За даними Представництва президента України в АР Крим, станом на 19 лютого 2024 року Росія тримала в неволі 208 кримських політв’язнів, 125 з них – кримські татари.

Напередодні повідомлялося, що в тимчасово окупованому Криму окупанти затримали місцевого жителя за “дискусії на тему України” у власному дворі.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter