Минулого року 975 військових отримали реабілітаційні послуги в закладах Міноборони

Дата: 14 Травня 2021
A+ A- Підписатися

975 військовослужбовців 2020 року отримали реабілітаційні послуги відповідно до постанов військово-лікарських комісій у санітарно-курортних закладах Збройних сил України. 

Про це виданню ZMINA повідомив т. в. о. начальника Кадрового центру Збройних сил України Сергій Кузьменко у відповідь на інформаційний запит. 

Інформацію про кількість військових, які проходили службу в АТО / ООС відомство не повідомило через обмежений доступ до такої інформації, відповідно до наказу СБУ від 23 грудня 2020 року №383.

Нагадаємо, раніше правозахисник та аналітик Української Гельсінської спілки з прав людини УГСПЛ Богдан Мойса заявив, що на сьомий рік російсько-української війни немає дієвих комплексних програм реабілітації цивільних, а програми для військовослужбовців неефективні. 

Раніше низка правозахисних організацій дійшла висновку, що найнезахищенішими в російсько-українській війні лишаються діти. В Україні досі немає закону про соцзахист дітей, які отримали статус дитини, постраждалої внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів, і розроблення комплексної державної цільової програми їхньої реабілітації. 

Експерти також наголошували, що достовірний та уніфікований офіційний облік постраждалих цивільних – необхідна умова формування адекватної та ефективної державної політики щодо цієї категорії громадян, і наполягають на створенні відповідного державного реєстру. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter