МВС удосконалило плани реагування під час можливих перебоїв зі світлом восени та взимку

Дата: 31 Липня 2023
A+ A- Підписатися

Система МВС удосконалила плани реагування під час можливих перебоїв з електропостачанням цієї осені та зими, спричинених російськими обстрілами. 

Про це розповіли у відомстві. 

Фото: Evgeniy Maloletka / Associated Press

Торік росіяни почали масовано обстрілювати енергетичну інфраструктуру України 10 жовтня, що спричинило відімкнення світла, тож, наприклад, влада в Києві розглядала варіант евакуації трьох мільйонів людей.

До кінця 2022-го в країні не лишилося жодної теплової або гідроелектростанції, яку б не обстріляла Росія. З наближенням нового осінньо-зимового періоду українські посадовці частіше говорять про ймовірність повторення масованих обстрілів. 

“Очевидно, що восени та взимку ворог спробує повторити терор проти української енергетики. Маємо в будь-якому разі бути готові до цього на державному, найвищому рівні, на рівні кожної громади, кожного міста, кожного нашого села, містечка”,сказав напередодні президент Володимир Зеленський

У МВС переконують, що готові до ліквідації наслідків. 

“Під час кожного блекауту ми збільшували кількість патрулів, які охороняли спокій наших громадян. Поліцейські працювали в екстрапосиленому режимі цілодобово. Завдяки проведеним заходам вдалося не лише уникнути сплеску кримінальних подій під час тривалих відключень енергопостачання, а й досягти зменшення кількості злочинів”, – каже голова відомства Ігор Клименко.

За потреби в Україні готові оперативно розгорнути більш як 2200 мобільних і стаціонарних пунктів незламності та пунктів обігріву. 

Нагадаємо, що російські обстріли енергетичної інфраструктури України можуть бути злочином проти людяності, вважають в ООН. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter