МВС у телеграмі розповідатиме про роботу уповноваженого з питань зниклих безвісти

Дата: 31 Жовтня 2023
A+ A- Підписатися

Міністерство внутрішніх справ запустило телеграм-канал уповноваженого з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин. 

Про це розповів очільник МВС Ігор Клименко

Ілюстраційне зображення. Фото: Reuters

У каналі розповідатимуть про пошук зниклих та про взаємодію з Міністерством оборони й Координаційним штабом з питань поводження з військовополоненими.

Клименко, розповідаючи про запуск телеграм-каналу, сказав, що довіра до реєстру зниклих безвісти й, відповідно, кількість звернень постійно зростає. 

“Протягом жовтня на гарячу лінію Уповноваженого надійшло 2199 дзвінків – в середньому 91 на добу. За останні 10 днів надійшло 792 звернення. Обробили 12 526 запитів та видали 11 736 витягів. З них 88 – щодо дітей”, – каже міністр. 

Перейти до каналу можна за посиланням

Нагадаємо, що у вересні уряд передав функції уповноваженого з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин, до МВС, Міноборони та Координаційного штабу. Відтоді правоохоронці займаються координацією розшуку осіб та функціонуванням реєстру, Міністерство оборони – пошуком тіл загиблих, а Коордштаб – обміном тілами загиблих.

Проти такого рішення виступали правозахисники. На їхню думку, такий перерозподіл може призвести до зникнення єдиного уповноваженого органу, що координував би питання зниклих безвісти, а також погіршення комунікації між державними структурами.

Крім того, правозахисники вважають, що передання повноважень силовому блоку призведе до винесення за дужки пошуку зниклих цивільних, бо, зокрема, Міноборони та Координаційний штаб займаються здебільшого проблемами військових.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter