МВС провело експеримент, що доводить невинуватість нацгвардійця Марківа

Дата: 05 Червня 2020
A+ A- Підписатися

Міністерство внутрішніх справ провело слідчий експеримент, що доводить невинуватість українського нацгвардійця Віталія Марківа, якого італійський cуд засудив до 24 років ув’язнення.

Про це під час виступу у Верховній Раді повідомив очільник міністерства Арсен Аваков. 

За його словами, експеримент, який доводить, що Марків не міг бути причетний до злочину, у якому його звинуватили, провели декілька тижнів тому.

“Зараз ми очікуємо кінця карантину в Італії: буде оголошення засідання апеляційного суду, де, впевнені, у нас дуже хороші позиції, і продовжимо дипломатичні зусилля на рівні між урядами. Крім того, ми минулого року відновили розслідування обставин убивства пана Роккелле”, – сказав Аваков. 

Нагадаємо, що Віталія Марківа арештували у 2017 році за підозрою в причетності до вбивства італійського фотокореспондента Андреа Роккеллі 2014 року біля Слов’янська на Донеччині. Там він працював у групі фоторепортерів із напарником-перекладачем, російським правозахисником Андрієм Мироновим.

Італійські прокурори вважають загибель Роккеллі умисним убивством. За їхньою версією, перебуваючи на горі Карачун, Марків передав інформацію про журналістів українській армії. Захист відкидає ці звинувачення, наполягаючи на тому, що журналісти перебували в зоні війни без розпізнавальних знаків і стали жертвами перехресного вогню. Італійська сторона відмовилася від проведення слідчих дій на місці події, а також проігнорувала пропозиції України щодо створення спільної слідчої групи, які висловлювали після арешту Марківа.

Відомо, що в слуханні справи Марківа італійський прокурор використовував публікації з пропагандистських російських медіа як докази винуватості.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter