Український посол закликав італійські ЗМІ об’єктивно висвітлювати справу Марківа

Дата: 29 Травня 2020
A+ A- Підписатися

Посол України в Італії Євген Перелигін закликав італійські ЗМІ об’єктивно висвітлювати справу українського нацгвардійця Віталія Марківа, якого cуд міста Павія засудив до 24 років ув’язнення.

Про це повідомили в Посольстві України в Італії.

«La Repubblica – Venerdi»: ПОСОЛ УКРАЇНИ ЗАКЛИКАЄ ІТАЛІЙСЬКІ ЗМІ ОБ’ЄКТИВНО ВИСВІТЛЮВАТИ СПРАВУ УКРАЇНСЬКОГО…

Опубліковано Посольство України в Італії/ Ambasciata d'Ucraina in Italia Четвер, 28 травня 2020 р.

Публікація, що вийшла у журналі Il Venerdi в обмеженому форматі, стала результатом тривалого діалогу посольства з керівництвом і журналістами видання La Repubblica про подання в італійських медіа альтернативного погляду.

“Трагічна історія італійського репортера Андреа Роккеллі не має розглядатися поза контекстом російської агресії, проти якої боролися захисники України, серед яких і Віталій Марків. Незважаючи ні на що, я вірю в справедливість італійської судової системи, яка повинна продемонструвати свою неупередженість, повернувши свободу і гідність Віталію Марківу”, – зазначив Перелигін. 

Нагадаємо, що Віталія Марківа арештували у 2017 році за підозрою в причетності до вбивства італійського фотокореспондента Андреа Роккеллі 2014 року біля Слов’янська на Донеччині. Там він працював у групі фоторепортерів із напарником-перекладачем, російським правозахисником Андрієм Мироновим.

Італійські прокурори вважають загибель Роккеллі умисним убивством. За їхньою версією, перебуваючи на горі Карачун, Марків передав інформацію про журналістів українській армії. Захист відкидає ці звинувачення, наполягаючи на тому, що журналісти перебували в зоні війни без розпізнавальних знаків і стали жертвами перехресного вогню. Італійська сторона відмовилася від проведення слідчих дій на місці події, а також проігнорувала пропозиції України щодо створення спільної слідчої групи, які висловлювали після арешту Марківа.

Відомо, що в слуханні справи Марківа італійський прокурор використовував публікації з пропагандистських російських медіа як докази винуватості.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter