МВС отримало понад 20 тисяч запитів від рідних загиблих в Україні російських солдатів

Дата: 20 Квітня 2022
A+ A- Підписатися

Міністерство внутрішніх справ отримало вже понад 20 тисяч запитів від рідних загиблих в Україні російських солдатів.

Про це повідомив радник міністра внутрішніх справ Віктор Андрусів під час національного телемарафону.

Він уточнив, що ці запити надійшли українській владі через спеціально створений телеграм-бот.

Крім того, нещодавно Російська Федерація вперше надіслала офіційний запит Україні щодо шести своїх загиблих військових.

Радник міністра пов’язує таку низьку кількість офіційних запитів через невіру росіян у те, що вони можуть щось змінити та досягти справедливості.

За його словами, правоохоронці кажуть росіянам, що якщо вони не заберуть тіла, то Україна змушена буде їх “позбутися”, оскільки вбитих російських військових тут дуже багато і кількість тіл постійно зростає.

Водночас Андрусів вітає перші офіційні запити РФ до України, оскільки це є фактично встановленням каналу для передання тіл. 

Нагадаємо, напередодні в Міноборони України оприлюднили номер телефону для російських військових, які хочуть здатися в полон та зберегти своє життя. Цей номер: +38 098 342 79 31. У відомстві просять всіх, хто може, поширити його серед росіян. 

Міністерство внутрішніх справ створило сайт 200rf.com. На ньому викладають фото та відео російських солдатів, які загинули в Україні або потрапили в полон. Роскомнагляд заблокував цей сайт на території Російської Федерації, але він доступний через VPN.

За даними Генерального штабу ЗСУ, в Україні вбито понад 20 900 окупаційних військових збройних сил РФ. 

16 березня Міжнародний суд ООН у Гаазі зобов’язав Росію припинити військові дії, що почалися 24 лютого 2022 року в Україні й заявленою метою яких було “запобігання та покарання” нібито геноциду в Луганській та Донецькій областях України. Росія проігнорувала рішення Міжнародного суду ООН.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter