МВС Казахстану повідомило про затримання понад 4000 протестувальників

Дата: 08 Січня 2022
A+ A- Підписатися

За час протестів в Казахстані до органів поліції доставлено 4266 осіб, серед них іноземні громадяни.

Про це повідомляють Tengrinews.kz та Радіо Азаттик із посиланням на МВС Казахстану.

Джерело: NUR.KZ

В одному з сіл Алматинської області затримано понад 100 людей. За попередніми даними, затримано громадян сусідньої держави“, – йдеться в повідомленні.

На одній із СТО в Алмати, в мікрорайоні Калкаман, поліцейські вилучили патрони, боєприпаси та викрадені речі: велосипеди, телевізори, мобільні телефони.

МВС також повідомляє, що в одному з населених пунктів Жамбилської області виявлено схованку зброї: кілька автоматів та пістолетів.

Як пише Tengrinews.kz, деяким із затриманих загрожує довічне ув’язнення.

У столиці Казахстану Нур-Султані знову з’явився інтернет. У країні почали працювати деякі сайти, які були відключені – новинні ресурси, сайт президента, сайти банків.

Багдат Мусін, міністр цифрового розвитку, інновацій і аерокосмічної промисловості Республіки Казахстан, заявив, що влада обмежила інтернет, оскільки протестувальники використовують засоби зв’язку для координації та планування дій.

За його словами, чиновники пропрацювали механізм, за якого незалежно від повного відключення інтернету, доступ до деяких ресурсів забезпечуватиметься по можливості в цілодобовому режимі.

Нагадаємо, у Казахстані 2 січня розпочалася акції протестів, їх спричинило підвищення цін на паливо. На тлі протестів уряд країни пішов у відставку, а президент Токаєв перебрав на себе посаду очільника Ради нацбезпеки країни, яку мав би довічно очолювати Нурсултан Назарбаєв

До Казахстану прибули військові Росії та інших країн – членів організації Договору про колективну безпеку. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter