МОЗ: В Україні від коронавірусу частіше помирають жінки

Дата: 06 Квітня 2020
A+ A- Підписатися

Серед 20 людей, які померли від коронавірусу в Україні, більшість становлять жінки. 

Про це повідомив заступник міністра охорони здоров’я, головний санітарний лікар Віктор Ляшко.

2.04.2020 | Онлайн-брифінг з перекладом жестовою мовою щодо заходів з протидії поширенню коронавірусної інфекції

Онлайн-брифінг заступника Міністра охорони здоров’я України Віктор Ляшко щодо заходів з протидії поширенню коронавірусної інфекції.

Опубліковано Міністерство охорони здоров'я України Середа, 1 квітня 2020 р.

Станом на сьогодні серед померлих – 15 жінок і п’ять чоловіків.

“Усі вони – особи, старші за 50 років. Майже всі померлі – 88% – мали важкі серцево-судинні захворювання, цукровий діабет, новоутворення, захворювання нирок та легень. Тому вік і наявність супутніх захворювань виявились основними предикторами смертності серед пацієнтів з Covid-19”, – розповів Ляшко. 

Водночас Центр громадського здоров’я повідомив, що з початку року отримав 3 834 підозри на коронавірус.

Нагадаємо, що станом на 2 квітня в Україні налічили вже 804 випадки зараження коронавірусом. Уперше коронавірус виявили вже й у Збройних силах.

Напередодні Кабінет Міністрів оприлюднив перелік додаткових обмежень для протидії поширенню інфекції, які планує затвердити найближчим часом. Серед них, зокрема, заборона на перебування в громадських місцях без одягнутої маски чи респіратора, а також переміщення групою понад дві особи, крім випадків службової необхідності та супроводу дітей.

Як відомо, задля недопущення епідемії коронавірусної інфекції в Україні Кабінет Міністрів запровадив режим надзвичайної ситуації та карантин у всій країні до 24 квітня. Кабмін також ухвалив рішення щодо обмеження пасажирських перевезень на території України, а парламент запровадив покарання за порушення карантину.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter