У Збройних силах виявили перший випадок коронавірусу

Дата: 02 Квітня 2020
A+ A- Підписатися

У Збройних силах України виявили перший випадок захворювання на коронавірус.

Про це повідомили в командуванні медичних сил ЗСУ.

Епідеміологічна обстановка в Збройних Силах УкраїниНа 07.00 2 квітня в Збройних Силах України зареєстровано 1 випадок…

Опубліковано Командування Медичних сил Збройних Сил України Середа, 1 квітня 2020 р.

Коронавірус виявили в лікарки Хмельницького військового шпиталю. З кінця березня поточного року вона перебувала на амбулаторному лікуванні через ГРЗ, але 1 квітня, після погіршення стану, її шпиталізували до Хмельницької інфекційної лікарні з діагнозом “пневмонія”. 

“Того ж дня методом ПЛР діагностовано захворювання на гостру респіраторну хворобу, спричинену коронавірусом типу COVID-19. Хвора отримує лікування згідно з протоколами МОЗ України, стан здоров’я задовільний”, – повідомили військові. 

У шпиталі вже визначили, що лікарка контактувала з 10 військовослужбовцями, у яких 2 квітня планують узяти аналізи на коронавірус. У ЗСУ підкреслили, що всі контактні особи вже оглянуті та скеровані на самоізоляцію, а в місцях перебування хворої проведено дезінфекцію.

Нагадаємо, що станом на 2 квітня в Україні налічили вже 804 випадки зараження коронавірусом. Напередодні Кабінет Міністрів оприлюднив перелік додаткових обмежень для протидії поширенню інфекції, які планує затвердити найближчим часом. Серед них, зокрема, заборона на перебування в громадських місцях без одягнутої маски чи респіратора, а також переміщення групою понад дві особи, крім випадків службової необхідності та супроводу дітей.

Як відомо, задля недопущення епідемії коронавірусної інфекції в Україні Кабінет Міністрів запровадив режим надзвичайної ситуації та карантин у всій країні до 24 квітня. Кабмін також ухвалив рішення щодо обмеження пасажирських перевезень на території України, а парламент запровадив покарання за порушення карантину.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter