МОЗ пропонуватиме уряду запровадити карантин вихідного дня: як він працюватиме?

Дата: 09 Листопада 2020
A+ A- Підписатися

Міністерство охорони здоров’я пропонуватиме Кабінету Міністрів запровадити в Україні жорсткий карантин у вихідні.

Про це повідомив очільник міністерства Максим Степанов

МОЗ пропонує, щоб з 00 годин суботи до 00 годин понеділка в країні працювали виключно продуктові магазини, аптеки, транспорт, автозаправні станції та ветеринарні аптеки. Ресторанам, кафе та іншим закладам громадського харчування дозволять працювати тільки “на винос”, а решті магазинів та ТРЦ у міністерстві рекомендуватимуть зачинитись у вихідні. 

“Це стосується і решти розважальних закладів, розважальних подій, щоб вони в суботу й неділю не відбувалися”, – додав Степанов. 

У міністерстві наголосили, що запровадженням так званого карантину вихідного дня хочуть уникнути повного “локдауну”, який уже ввели в деяких європейських країнах. 

Згодом проти запровадження “карантину вихідного дня” виступили Мінкульті. У міністерстві нагадали, що закриття закладів культури у вихідні залишить без роботи сотні тисяч українців. 

“Заклади культури – не епіцентр для розповсюдження вірусу. Контролювати дотримання карантинних обмежень у закладах культури чи не найпростіше: потік людей регулюється, розсадка визначається, те, щоб відвідувачі перебували у масках та температурний скрингінг – постійно відслідковується, дезінфікуючі засоби завжди в доступі. Тому закривати сферу, яка фактично є взірцем для багатьох галузей по виконанню санепідем вимог МОЗ, – рішення, що призведе до фінансових втрат в бюджеті”, – написав у своєму телеграмі очільник відомства Олександр Ткаченко.

Раніше ZMINA розповідала, як у травні представники креативних індустрій влаштували протест проти карантину в низці міст, зокрема в Харкові, Львові, Хмельницькому, Вінниці, Черкасах, Одесі, Чернігові, Ужгороді, Тернополі, Києві, Рівному, Полтаві, Умані, Маріуполі, Кам’янському, Дрогобичі, Стрию та Вишгороді. Тоді організатори акції ввімкнули прожектори, спрямовані в небо, щоб їх побачили в уряді. Також у вересні під Кабміном працівники культурної сфери влаштували рейв проти карантинних обмежень.

Нагадаємо, що нещодавно Верховна Рада підтримала запровадження штрафів за неносіння масок у деяких громадських місцях. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter