МОЗ: До смерті щепленої від ковіду військової на Одещині призвела серцево-судинна недостатність

Дата: 24 Березня 2021
A+ A- Підписатися

Смерть військовослужбовиці на Одещині, яка напередодні вакцинувалася від коронавірусу, була зумовлена гострою серцево-судинною недостатністю.

Про це повідомили в Міністерстві охорони здоров’я.

Фото: AP Photo

Про смерть військовослужбовиці стало відомо 23 березня. Як розповіли в Командуванні Медичних сил ЗСУ, жінка раптово втратила свідомість, коли перебувала поза військовою частиною. Однак медики, яких викликали для її порятунку, не змогли реанімувати загиблу. 

Щеплення від ковіду військовослужбовиця зробила, адже найближчим часом мала вирушити на Донбас для виконання службово-бойових завдань. Уранці, коли їй ввели вакцину, скарг на стан здоров’я жінка не висловлювала.

“Для встановлення точної причини смерті призначено судово-медичну експертизу”, – розповіли в МОЗ.

У міністерстві охорони здоров’я висловили співчуття рідним загиблої та нагадали, що серцево-судинні захворювання є головною причиною всіх смертей в Україні (67%).

“З початку вакцинальної кампанії в Україні щеплено 137 026 осіб проти COVID-19. Серед них зареєстровано 590 несприятливих подій після імунізації, лише три пацієнти деякий час перебували під наглядом лікарів. Наразі всі вони здорові”,наголосили у відомстві. 

Нагадаємо, за даними ВООЗ, з початку кампаній вакцинації від коронавірусу у світі не зафіксували жодного фатального випадку, що був би спричинений введенням препаратів. 

У Кореї після введення препарату AstraZeneca померли восьмеро людей, однак, як показало розслідування, причиною цього стало не щеплення, а хронічні хвороби, зокрема діабет і вади серця. 

У низці країн світу, зокрема в Данії, Норвегії, Ісландії, Таїланді, Італії, Австрії, Люксембурзі, Болгарії, Естонії, Литві, Латвії, Ірландії, Франції та Німеччині, зупинили вакцинацію препаратом від AstraZeneca на час розслідування випадків утворення в щеплених тромбів. Однак в українському МОЗ наголосили, що не зупинятимуть вакцинацію препаратом на тлі відмов у європейських країнах.

В Україні офіційно побічні реакції після щеплення від ковіду зафіксували лише в 0,5% вакцинованих.

Фотографія обкладинки: UNICEF

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter