МОН закликає столичні школи перейти на онлайн-навчання 22–24 лютого

Дата: 21 Лютого 2023
A+ A- Підписатися

Перед річницею початку повномасштабної війни Росії проти України Міністерство освіти і науки рекомендує з 22 до 24 лютого 2023 року організувати освітній процес у столичних закладах освіти в дистанційному форматі.

Про це повідомив міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет.

Фото: Depositphotos

“Наближається дата, яка принесла страшне горе на українську землю. День, який поділив наше життя на “до” і “після”. Відтоді щодня гинуть наші захисники, цивільне населення, ворог цілить по житлових будинках, школах, лікарнях, музеях. російські військові та їхні найманці нехтують нормами міжнародного гуманітарного права, для них не існує заборон щодо застосування зброї”, – написав він. 

За словами Шкарлета, станом на 21 лютого внаслідок агресії РФ пошкоджено 3 128 закладів освіти, з яких 441 – вщент зруйновано. Також окупанти вбили 461 дитину, 926 – поранили.

З огляду на це для убезпечення життя і здоров’я всіх учасників освітнього процесу як превентивний захід міністр звернувся до начальників обласних і Київської міської військових адміністрацій, а також до керівників закладів освіти, щоб порекомендувати організувати онлайн-навчання 22, 23 та 24 лютого.

Раніше ZMINA писала, що загальна кількість пошкоджених або зруйнованих закладів освіти вже перевищує 3 127 об’єктів, серед яких 1 489 шкіл, 885 дитячих садочків, 517 будівель закладів вищої освіти. Найбільше освітня інфраструктура постраждала в Харківській (34%), Донецькій (18%) та Луганській (11%) областях. Загальна сума збитків становить $8,8 мільярда. 

Нагадаємо, що голова Комітету Верховної Ради з питань освіти, науки та інновацій Сергій Бабак анонсував появу в загальноосвітніх школах України курсів з основ тактичної медицини та основ тактичної підготовки. До викладання цих дисциплін планують залучати нинішніх ветеранів чи бійців територіальної оборони.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter