Інформація про продовження карантину до 15 травня є фейковою – Міносвіти

Дата: 02 Квітня 2020
A+ A- Підписатися

Інформація про начебто продовження загальнонаціонального карантину до 15 травня 2020 року та скасування ЗНО не відповідає дійсності і є фейковою.

Про це Міністерство освіти та науки повідомляє на своїй офіційній фейсбук-сторінці.

Так відомство відреагувало на активне поширення інформації про продовження карантину в батьківських та вчительських групах, зокрема у вайбері, з посиланням на фейсбук-сторінку МОН.

“2 квітня уряд визначив, що карантин триватиме до 24 квітня 2020 року. Ця дата наразі залишається незмінною. Якщо уряд ухвалить рішення про продовження карантину, Міністерство освіти і науки повідомить про це на офіційних ресурсах, а також надішле відповідні листи місцевим управлінням освіти”, – зазначено в повідомленні.

У МОН також учергове наголошують, що 2020 року вступ до вишів відбуватиметься за результатами зовнішнього незалежного оцінювання. Тож скасування ЗНО є неприпустимим.

Нагадаємо, що з початку карантину за поширення брехні про коронавірус покарали вже шістьох українців. Лише за один тиждень співробітники СБУ виявили вісьмох таких осіб, а один з фейків, який вони поширювали в мережі, нещодавно спростували експерти Служби безпеки.

Нещодавно боротьбу з фейками про коронавірус почав також уряд Великої Британії. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter