МОН не збирає інформації про випускників призовного віку: у міністерстві попереджають про фейк

Дата: 17 Червня 2022
A+ A- Підписатися

Міністерство освіти і науки попереджає, що в соцмережах поширюється фейковий лист про нібито доручення міністерства зібрати інформацію про випускників призовного віку з характеристиками.

Про це повідомляє офіційний сайт МОН.

За даними Міносвіти, лист здебільшого поширюється у проросійських групах. Він нібито підписаний заступницею міністра освіти і науки Вірою Роговою і містить доручення керівникам закладів освіти скласти списки випускників призовного віку з характеристиками оцінки військово-патріотичного виховання.

Для підробки листа був використаний бланк міністерства, номер оригінального листа та QR-код, присвоєний системою електронного документообігу.

“Повідомляємо, цей лист – фейк. Розповсюдження підробленого документа є підтвердженням інформаційної війни, що спрямована на створення занепокоєння в суспільстві та дискредитацію МОН”, – йдеться у повідомленні.

Відомство наголошує, що усі офіційні документи розміщуються на сайті Міністерства освіти і науки України. Також просить ЗМІ не поширювати неправдиву інформацію та сприяти спростуванню фейкової інформації.

Нагадаємо, на початку червня російські медіа поширювали фейк про те, що Сполучені Штати Америки нібито помилково надали Україні дві тактичні ядерні ракети.

Водночас військові РФ у Маріуполі поширюють фейки для просування антиукраїнських настроїв та відмови від евакуації. Зокрема про те, що всі пенсії та соціальні виплати, які надійшли або зберігаються на банківських картках маріупольців, будуть спрямовані на користь ЗСУ, якщо їх терміново не зняти з рахунку. А також про те, що всі, хто залишається в місті, є злочинцями й підлягають арешту під час перетину блокпоста на неокупованій частині України.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter