Молодиків з ножами, які хотіли зірвати акцію правозахисників проти поліцейського свавілля, затримали

Дата: 05 Червня 2020
A+ A- Підписатися

На вулиці Грушевського біля Кабінету Міністрів поліцейські затримали восьмеро молодиків, які намагалися перешкодити проведенню акції.

Про це повідомили в поліції Києва. 

Агресивно налаштованих молодиків правоохоронці помітили, коли патрулювали територію біля будівлі уряду. Під час проведення поверхневого огляду поліцейські вилучили в них кілька газових балончиків та складані ножі, а вісьмох агресивно налаштованих молодиків, які намагалися своїми діями перешкоджати проведенню заходів, затримали. Зараз із ними спілкуються поліцейські та встановлюють усі обставини та мотиви такої поведінки. Після перевірки їхній діям пообіцяли надати правову оцінку. 

Нагадаємо, що 5 червня під Верховною Радою та Кабінетом Міністрів відбулися чотири акції протесту з вимогою звільнити очільника МВС. Організаторами мітингів під парламентом були партія “Голос” та “Правий сектор”. Водночас акцію під Кабміном влаштовували “КиївПрайд”, Центр громадянських свобод та Українська гельсінська спілка з прав людини.

Активісти вже довго намагаються усунути з посади Авакова, якого звинувачують у провалі реформи поліції та гальмуванні розслідувань нападів на активістів. Після зміни влади Аваков зберіг свою посаду та розповів, що не збирається йти у відставку. Причиною для відставки Авакова, за словами його заступника Антона Геращенка, не стане й інцидент у Кагарлику

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter