Українську молодь в окупації залучають до конкурсу про зближення Росії та Китаю

Дата: 22 Липня 2024
A+ A- Підписатися

Днями росіяни оголосили конкурс “Росія – Китай. На крилах казки” який спрямований на залучення дітей від 6 до 14 років до літературно-мистецької фольклорної спадщини двох тоталітарних держав та до формування в молоді почуття приналежності до “рідної культури”. Долучиться до цього конкурсу мають й підлітки з окупованих українських регіонів.

Про це ZMINA дізналась з окупаційних та російських ресурсів.

Джерело: Getty

До 20 вересня діти та підлітки з окупованої частини Херсонської області мають створити творчі роботи на основі народних казок, сказань чи авторських творів на основі фольклору Китаю, а діти із КНР – на основі російського фольклору.

Молодь з ТОТ заохочують брати участь у цьому конкурсі тим, що найкращі роботи виставлять на експонування на майданчику Російської державної дитячої бібліотеки (РДДБ), а їх авторів відзначать почесними грамотами. Також усі надіслані роботи включать до онлайн-виставки на сайті бібліотеки.

Раніше, перший заступник голови Херсонської обласної ради Юрій Соболевський розповідав, що росіяни долучають підлітків на окупованих територіях до участі у своїх культурних та спортивних заходів з максимальною комунікацією між українськими та російськими однолітками. Роблять вони це з метою асимілювати українських дітей. Адже перевиховання українських підлітків та молоді, за словами юристки Регіонального центру прав людини Катерини Рашевської, дуже добре вписано в політику Російської Федерації і його здійснюють органи різних рівнів – федеральні, регіональні, окупаційні й навіть українські колаборанти:

“Це є комплекс заходів, спрямований на мілітаризацію та політичну індоктринацію українських дітей як через формальну, так і неформальну освіту. Як на окупованій території, так і на території Російської Федерації, Республіки Білорусь”.

Саме тому у червні 2024 року 10 учасниць дитячого ансамблю “Алегро” з території окупованої Росією Луганщини вивезли до Білорусі для участі в спільному концерті з просійськими виконавцями. 

А перед тим дітей на окупованих територіях змусили співати й танцювати для росгвардійців у день Росії.

Також, щоб інтегрувати молодь окупованих регіонів України в загальноросійський простір, окупаційна влада залучала їх до участі в акції на підтримку мешканців Бєлгорода та навколишніх населених пунктів.

Крім цього, як вже писала ZMINA, росіяни активно мілітаризують українських підлітків. Так минулого тижня вони вивезли до Волгограда для участі у зміні “Час юних героїв” у військовому таборі “Воїн” понад 300 підлітків з окупованих регіонів.

Нагадаємо, що Уповноважений ВР з прав людини Дмитро Лубінець також звернувся до міжнародної спільноти з проханням брати активну участь у роботі з повернення усіх депортованих росіянами українських дітей. На думку Омбудсмана, для керівництва Росії українські діти – це як ресурс для своєї армії.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter