Молодь з інвалідністю може безоплатно опанувати творчі професії: у жовтні стартує онлайн-курс

Дата: 28 Серпня 2023
A+ A- Підписатися

У жовтні на платформі кар’єрного розвитку Career Hub стартує безоплатний освітній онлайн-курс “Фриланс для молоді з інвалідністю”, створений у межах програми USAID “Мріємо та діємо”. Цей курс повторюється втретє. 52 учасники попереднього набору вже надають послуги на фрилансі.

Про це повідомляє MediaSapiens із посиланням на Career Hub.

Ілюстративне зображення. Фото: Getty Images

Так, двомісячна навчальна програма містить три напрями на вибір: копірайтинг, графічний дизайн та відеомонтаж.

Додатково студенти та студентки отримують знання з просування власних послуг у соціальних мережах, особливостей роботи на фрилансі та проходять тренінг із психологічної стійкості. Під час курсу всім надається можливість співпрацювати з реальними замовниками бізнесом, громадськими та волонтерськими організаціями.

Заняття супроводжуються перекладом жестовою мовою та субтитруванням, а навчальні матеріали адаптовано для людей з порушеннями зору.

Зареєструватися на курс можна, заповнивши гугл-форму.

Як зазначають організатори, під час другого набору на курс із 365 отриманих заявок їм вдалося відібрати 80 найбільш вмотивованих молодих людей з інвалідністю, з яких 53 успішно завершили навчання.

“Я з тимчасово окупованої Нової Каховки й наразі перебуваю в місті Києві. Вдячний за можливість вчитися графічного дизайну. Саме тут я опановував “Ілюстратор”, дізнався, що таке айдентика, мокапи, корисне про шрифти. Тепер у мене є чітке розуміння, куди я маю рухатися в професійному плані” розповів випускник напряму “Графічний дизайн” Влад Колесник.

Усі випускники та випускниці створили власне портфоліо, виконали перші завдання від реальних замовників, а також дізналися про тонкощі роботи на фрилансі.

Нагадаємо, що в липні п’ять перших автошкіл для навчання людей з інвалідністю відкрилися на базі закладів освіти системи МВС у Києві, Кам’янці-Подільському, Кропивницькому, Львові та Дніпрі. Там зможуть навчатися люди з інвалідністю, які хочуть уперше отримати водійське посвідчення категорії В, потребують навчання або перенавчання на автомобілі з ручним керуванням.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter