МОК вимагає пояснень від російських ЗМІ через образи ЛГБТ-спортсменів

Дата: 07 Серпня 2021
A+ A- Підписатися

Міжнародний олімпійський комітет виступив і заявою, де вимагає вибачень від російського Першого каналу і телеканалу “Росія-1”, які образили у своїх ефірах ЛГБТ-спортсменів.

Про це повідомляє “Радіо Свобода”.

Лорел Хаббард. Джерело: AP

У заяві МОК наголошується, що на Олімпійських іграх “немає місця дискримінації”, а організація вітає їхню різноманітність та інклюзивність.

Раніше на російському телебаченні у програмах “Час покаже” на Першому каналі і “60 хвилин” на телеканалі “Росія-1” ведучі та учасники ображали  британського стрибуна у воду, гея Тома Дейлі, який завоював золоту медаль, а також трансгендерну учасницю змагань з важкої атлетики, новозеландку Лорел Хаббард.

Зокрема, депутат російської Держдуми Олексій Журавльов, коментуючи участь в Іграх представників ЛГБТ, використовував слова “мразь”  та “гомики”, член вищої ради партії “Єдина Росія” і заступник голови Парламентської асамблеї Ради Європи Петро Толстой називав їх “збоченцями”, а ведучий програми “Час покаже” Анатолій Кузічев надів перуку з двома косами і схарактеризував трансгендерів як “психопатів, яких треба лікувати”.

Нагадаємо, Лорел Хаббард, 43-річна важкоатлетка з Нової Зеландії, стала першою в історії трансгендерною учасницею Олімпійських ігор.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter