Міжнародний центр протидії дезінформації на базі РНБО очолила Поліна Лисенко

Дата: 02 Квітня 2021
A+ A- Підписатися

Президент Володимир Зеленський назначив Поліну Лисенко керівницею Міжнародного центру протидії дезінформації на базі Ради нацбезпеки та оборони України.

Про це повідомляється на офіційному сайті глави держави.

Джерело: сторінка Офісу простих рішень та результатів у фейсбуку

Поліна Лисенко (Чиж) у 2015 році закінчила магістратуру у Київському національному університеті імені Тараса Шевченка (магістр права), у 2019 році отримала ступінь кандидата юридичних наук.

У 2013–2015 роках працювала на посаді молодшого юриста в приватній юридичній компанії.

З квітня 2015-го до вересня 2019-го була помічницею першого заступника директора Національного антикорупційного бюро України.

До березня 2020 року обіймала посаду начальниці Департаменту міжнародно-правового співробітництва та повернення активів Офісу генерального прокурора.

Також працювала керівницею проєкту з розбудови судової гілки влади та міжнародної співпраці Офісу простих рішень та результатів.

Має подяку від директора Федерального бюро розслідувань США за спільну успішну операцію Офісу генпрокурора та ФБР.

З вересня 2020 року – директорка Департаменту інформаційної політики та зв’язків з громадськістю АТ “Укрзалізниця”.

“Центр повинен стати надійним щитом для громадян та держави від інформаційних загроз, які виникають як ззовні, так і всередині країни та спрямовані на розхитування державних інститутів і маніпулювання суспільною думкою”, – вважає Поліна Лисенко.

Нагадаємо, що в березні 2021 року в Україні для протидії російським фейкам створили два спеціальні органи: Міжнародний центр протидії дезінформації на базі РНБО та Центр протидії дезінформації в складі Мінкульту, його очолила екскерівниця групи з аналізу гібридних загроз Українського кризового медіацентру Любов Цибульська.

Під час презентації своєї структури вона сказала, що її колектив тісно співпрацюватиме з центром, створеним на базі РНБО.

 
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter