Мін’юст через суд протистоятиме поверненню на роботу посадовиці з російським паспортом

Дата: 15 Січня 2024
A+ A- Підписатися

Міністерство юстиції України в суді протистоятиме поверненню на роботу колишньої керівниці одного з управлінь міністерства в Київській області. 

Про це посадовці розповіли на фейсбук-сторінці міністерства. 

Марина Прилуцька. Фото: pc.org.ua

Імені колишньої посадовиці не називають, але, за даними “Судової газети”, йдеться про Марину Прилуцьку. У жінки знайшли російський паспорт, який вона, за словами есбівців, добровільно отримала в окупованому Криму 2014-го. 

Для цього вона поїхала до окупованої Ялти, де зареєструвала місце проживання. 

“Після початку тимчасової окупації чиновниця повторно відвідала Крим, де на підставі раніше здійсненої реєстрації отримала паспорт громадянки РФ”, – кажуть у СБУ. 

Українські спецслужбовці також переконують, що Прилуцька мала контакти з ФСБ. 

У Мін’юсті наголошують, що шлях до поновлення на посаді Прилуцької відкрив Верховний Суд, серед працівників якого також є власники російського паспорта. Так, 9 січня колегія суддів Касаційного адміністративного суду ВС у складі судді-доповідача Андрія Жука, суддів Наталії Мартинюк та Жанни Мельник-Томенко скасувала постанову Шостого апеляційного адміністративного суду про законність звільнення Прилуцької. 

Остання звернулася до суду, щоб повернутися на посаду, ще в липні 2021 року, а позивалася вона до сумнозвісного ОАСК. 

Нагадаємо, що Верховний Суд оскаржить поновлення Богдана Львова на посаді судді. Він також має російський паспорт, про який дізналися журналісти. 

Звільнював Львова з посади тодішній очільник Верховного Суду Всеволод Князєв, якого нині підозрюють у хабарі в майже 3 мільйони доларів. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter