Міноборони пропонує тримати на військовому обліку до 25 років, а не до 27

Дата: 05 Травня 2023
A+ A- Підписатися

Міністерство оборони України напрацювало пропозиції змін до законодавства щодо зменшення граничного віку перебування громадян на військовому обліку призовників з 27 до 25 років.

Про це повідомили у міністерстві. 

Ілюстраційне зображення. Фото: lexinform.com.ua

Посадовці кажуть, що під час дії воєнного стану потреба в перебуванні на військовому обліку призовників до 27 років просто відсутня, бо призов на строкову службу не здійснюють.

Ба більше, необхідність щорічного прибуття призовників до територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки, зокрема для медичних оглядів, призводить до додаткових фінансових витрат, навантаження на медичних працівників та збільшення черг для проходження ВЛК.

“По-друге, тривале перебування на військовому обліку призовників під час дії воєнного стану призводить до того, що значна кількість придатних до військової служби громадян, які не мають статусу військовозобов’язаних, не може бути залучена до військової служби за призовом під час мобілізації”, – пояснюють у Міноборони. 

Посадовці наголошують, що зміни, у разі їх ухвалення, посилять обороноздатність країни. 

Нагадаємо, що цього року уряд дозволив вручати повістки військовозобов’язаним незалежно від місця їхнього перебування на військовому обліку.

Військовозобов’язаних українців, які, втім, обмежено придатні до військової служби у воєнний час, зможуть мобілізувати, однак їхня служба проходитиме не в бойових частинах, а у військових частинах забезпечення. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter