Міноборони каже, що росіяни тримають у спеціальних таборах для чоловіків на Луганщині понад 800 осіб

Дата: 18 Травня 2023
A+ A- Підписатися

У спеціально облаштованих російськими окупантами на Луганщині таборах для чоловіків призовного віку тримають вже понад вісім сотень людей. 

Про це розповіла заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

Фото: Getty Images

Новини про те, як російські бойовики організовують незаконні місця утримання для чоловіків на Луганщині, з’являлися й раніше, а про спеціальні табори для місцевих чоловіків призовного віку напередодні казали у Луганській ОВА. Втім, посадовці зазначали, що табори ще мають створити. 

На Луганщині Росія вже облаштувала місця, де тримає власних мобілізованих громадян, а також відкрила таємну в’язницю для найманців ПВК “Вагнер”, яких вербують з колоній. 

За словами Маляр, усі ці об’єкти – єдина мережа, де разом тримають російських мобілізованих, українців з окупованих територій, затриманих під час облав, та російських в’язнів. 

“Мета – екстрене поповнення особовим складом передових підрозділів своїх військ, які щоденно зазнають великих втрат у живій силі… До кінця травня очікується збільшення чисельності особового складу таборів з прибуттям ще двох партій в’язнів з Росії, засуджених переважно за скоєння вбивств з особливою жорстокістю”, – каже вона. 

Щодо місць розташування таборів, то Маляр назвала декілька пунктів: Рогове та Можняківка. 

Нагадаємо, що й до початку повномасштабного вторгнення Росії на окупованій Луганщині російські бойовики облаштували чимало катівень. Правозахисники, які досліджували тему, знають як місцезнаходження цих об’єктів, так і імена причетних до катувань. Детальніше про це можете почитати за посиланням

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter