Росія намагається підняти бунти в українських в’язницях – міністр юстиції

Дата: 22 Лютого 2022
A+ A- Підписатися

Міністр юстиції Денис Малюська заявив, що Росія намагається здійняти заколоти в українських в’язницях. 

Про це він написав на своїй фейсбук-сторінці.

Денис Малюська

“За оперативною інформацією, РФ намагається запустити кілька бунтів у тюрмах через зв’язки в злочинному світі. У них не виходить. Але про всяк випадок: наступні кілька тижнів не реагуйте емоційно на сфальшовані відосики та проплачені протести біля в’язниць. Все буде ок”, – написав Денис Малюська.

Правозахисник Харківської правозахисної групи Андрій Діденко в коментарі виданню ZMINA висловив думку, що переважна кількість ув’язнених проукраїнськи налаштовані.
 
“Більше скажу: патріотично налаштовані. До того ж тенденція простежується в установах виконання покарань різного рівня безпеки й слідчих ізоляторах. Попри те що мова спілкування в пенітенціарних закладах від Донецька і до Львова залишається російською. Але це вже інша тема. Це інерція радянщини й примусової русифікації”, – прокоментував правозахисник.
 
Нагадаємо, Росія домагається від НАТО унеможливити майбутнє членство України в альянсі, а від самої України визнання тимчасово окупованого РФ Криму.
 
НАТО не пристало на вимоги РФ, а дипломатичними перемовинами поки що не вдалося досягти відведення близько 200 тисяч військових з-під українських кордонів.
 
Напередодні американська та британська розвідки заявили, що Росія може сфальсифікувати причину, щоб виправдати своє вторгнення в Україну. 
 
21 лютого після восьми років агресії проти України президент Росії Володимир Путін визнав окуповані нею території на Сході України “незалежними”. Він також заявив, що визнає кордони незаконних формувань, як це окреслено в їхніх “конституціях”, що охоплює території, які нині контролює український уряд.
 
Оглядачі вважають, що такий крок Путіна дозволить йому відкрито ввести війська в Україну та припинити мирні перемовини з Києвом. Його укази передбачають також введення російських військ на територію окремих районів Донецької та Луганської областей України (ОРДЛО). 
 
Крім того, Росія планує збудувати свої військові бази в ОРДЛО. Верхня палата російського парламенту підтримала рішення президента. 
 
Президент США Джо Байден 22 лютого розкритикував крок свого російського колеги, назвавши це “кричущим порушенням міжнародного права”, та ввів санкції.
 
Минулої доби окупанти 84 рази порушили режим припинення вогню на Донбасі: двоє українських воїнів загинули, 12 поранені й перебувають у лікарнях, ще шість отримали бойові травмування, повідомляє штаб ООС.
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter