Інцидент на мосту Метро: у Мінветеранів заступилися за військових

Дата: 19 Вересня 2019
A+ A- Підписатися

Міністерство у справах ветеранів закликало журналістів спиратися на достовірні джерела, дотримуватися професійної етики та розуміти свою відповідальність за поширення фейкової інформації, розповідаючи, що військовослужбовець мінував міст Метро в столиці.

Про це йдеться в заяві відомства. 

У своєму повідомленні Міністерство у справах ветеранів висловило подяку силовикам, правоохоронцям та всім причетним до “професійного, безпечного та безкровного вирішення ситуації”.

“Команда міністерства готова надати будь-яку допомогу в комунікації між Олексієм Бельком та тими, кого це може стосуватися на офіційному чи неофіційному рівні (за потреби), як адміністративними, так і громадськими каналами. Водночас міністерство наголошує, що захищатиме інтереси Белька, як і будь-якого учасника російсько-української війни, зокрема його право на повагу, справедливий розгляд цієї справи та допомогу за потреби”, – повідомили вони та наголосили, що не дозволять використати цей інцидент для очорнення бійців та ветеранів або для розколу між ними та рештою суспільства.

Заява Міністерства у справах ветеранів з приводу надзвичайної ситуації на мосту Метро 18.09.2019Перш за все,…

Gepostet von Міністерство у справах ветеранів am Mittwoch, 18. September 2019

18 вересня правоохоронці повідомили, що невідомий чоловік погрожує підірвати міст Метро в Києві. Він їхав мостом на автівці, проте потім зупинився, зробив кілька пострілів у повітря та почав погрожувати підірвати споруду. На місце інциденту одразу приїхали сотні правоохоронців та військові, які повідомили, що мінером виявися 42-річний колишній службовець військової частини в Броварах  Олексій Белько, якого згодом затримали.

Як відомо, ще в листопаді минулого року Верховна Рада проголосувала за створення Міністерства у справах ветеранів. До цього питанням ветеранів в Україні опікувалися майже 30 відомств. Зокрема, Державна фіскальна служба, яка працювала над санаторно-курортним лікуванням ветеранів, служба з питань геодезії, картографії та кадастру, що разом з органами місцевого самоврядування забезпечувала ветеранів земельними ділянками, та багато інших.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter