Мінінформ Білорусі додав до “екстремістських списків” низку акаунтів опозиціонерів

Дата: 16 Серпня 2024
A+ A- Підписатися

Міністерство інформації Білорусі додало до переліку “екстремістських” нові ресурси, зокрема телеграм-чат “Коментарі @belamova”, сторінку “Франак Вячорка” у “Вконтакте” і “Одноклассниках” та телеграм-канал “No Future”.

Про це повідомляє Білоруська асоціація журналістів.

Фото: Unsplash

Це рішення ухвалили на основі постанови суду Ленінського району Гродно від 7 серпня.

При пошуку за ідентифікатором 1410506062, зазначеним на сайті Мінзвʼязку, користувачі потрапляють на телеграм-канал “Білорусь головного мозку”, який має понад 56 тисяч підписників, зауважили в асоціації. Цей канал створив блогер Ігор Лосик, який зараз перебуває у в’язниці. У грудні 2021 року Гомельський обласний суд засудив його до 15 років ув’язнення за організацію масових заворушень і розпалювання ворожнечі у справі Сергія Тихановського.

“Білорусь головного мозку” вже понад три роки вважається “екстремістським матеріалом” після рішення суду Залізничного району Гомеля від 19 квітня 2021 року. Тепер до “екстремістської інформаційної продукції” зарахували також коментарі на цьому ресурсі.

До списку також внесли акаунт “Франак Вячорка” у соціальній мережі “Одноклассники” після рішення суду Березовського району Брестської області від 9 серпня. Декілька днів тому цей же суд визнав екстремістським і обліковий запис “Франак Вячорка” у “Вконтакте”.

“Екстремістським” також визнали телеграм-канал “No Future”, що є інформаційним ресурсом російських антифашистів і анархістів, згідно з рішенням суду Барановицького району від 9 серпня.

Нагадаємо, що раніше у Білорусі також визнали “екстремістськими” низку білоруських та українських соціальних медіа. Серед них – телеграм-канал “Реальний Київ”, аудиторія якого складає 1,2 мільйона підписників. Поміж іншим список поповнили й такі ресурси як “Байкальська 66”, “Храм Готхарда”, “Україна Online: Новини/ Політика”, “Aryan Way / Арійський Шлях”, “Залізна Січ”, “Коментарі belamova”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter