Мінцифри запустило освітній курс про безбар’єрність

Дата: 21 Грудня 2021
A+ A- Підписатися

На платформі “Дія. Цифрова освіта” запустили новий курс, який на історіях реальних людей ознайомить з основними принципами безбар’єрності.

Курс доступний на сайті платформи.

Фото: Інститут Просвіти

Освітній серіал складається з восьми епізодів тривалістю від шести до десяти хвилин. У кожному з них розповідають про те, що таке безбар’єрність та що спричиняє її, кого стосується безбар’єрність та чому її досягнення – це спільна справа.

“Працюючи над цим серіалом, ми хотіли через історію людей, які щодня або стикаються з бар’єрами, або працюють заради того, щоб допомогти іншим людям подолати бар’єри, завдяки цим простим історіям показати, що, по-перше, бар’єри існують, по-друге – багато з них не вимагають якихось надзусиль, вони про те, що ми можемо вже сьогодні прибирати бар’єри в спілкуванні, такі як упередження між людьми, допомагати одне одному, підтримувати”,каже радниця-уповноважена президента з питань безбар’єрності Тетяна Ломакіна.

Створювали курс у межах ініціативи дружини президента України Олени Зеленської спільно з представниками громадськості та правозахисниками. Так, серед запрошених гостей, які розповідатимуть про безбар’рність, журналістка ZMINA Ірина Виртосу, фемініст Микола Ябченко, активістка Уляна Пчолкіна та інші.

Після кожної серії курсу слухачі проходитимуть мінітестування, яке підтверджуватиме рівень засвоєння інформації, а в підсумку кожен зможе отримати сертифікат.  

“Безбар’єрна грамотність” став 71-м освітнім серіалом на платформі “Дія. Цифрова освіта”.

Нагадаємо, що понад рік, як в Україні набули чинності нові державні будівельні норми, які вимагають від власників, наприклад, кінотеатрів враховувати кількість місць для людей на візках у залі. Потреби людей з інвалідністю та інших маломобільних груп мають враховувати й усі нові та реконструйовані заклади харчування, а роботодавці мають облаштовувати інклюзивні робочі місця.

Навесні уряд затвердив Національну стратегію зі створення безбар’єрного простору до 2030 року. 

Фотографія обкладинки: Інститут Просвіти

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter