Мінцифри закликає айтівців усюди перейменовувати Росію на “країну-терориста”

Дата: 08 Серпня 2022
A+ A- Підписатися

Міністерство цифрової трансформації України закликало українське та світове IT-ком’юніті підтримати флешмоб #RussiaIsATerroristState.

Про це повідомляє міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Фото: Український інформаційний портал у Польщі

Завдання флешмобу – на всіх сайтах та онлайн-системах, де є можливість вибрати країну або мову, змінити назву “Росія” на “Росія – країна-терорист”.

“Країна, яка обстрілює мирні міста, скоює воєнні злочини та ставить весь світ на поріг ядерної війни, не заслуговує називатися по-іншому. Це особливо важливо, поки Держдеп США вирішує, визнавати Росію спонсором тероризму чи ні. Допоможемо разом нашим американським друзям зробити правильний вибір”, – зазначив Федоров.

Раніше ZMINA писала, що в Сенаті США схвалили резолюцію, яка закликає держсекретаря Ентоні Блінкена оголосити Росію державою – спонсором тероризму за її дії в Чечні, Грузії, Сирії та Україні, які призвели до загибелі великої кількості людей.

Однак Блінкен поки що не готовий визнати Росію державою – спонсором тероризму попри вимогу сенату. Він опирається цьому, адже потрібно буде запровадити санкції щодо союзників США, які ведуть справи з Росією, і знищити залишки дипломатії між Вашингтоном і Москвою.

Нагадаємо, що наразі до списку держав-спонсорів тероризму вже входять Куба, Північна Корея, Іран та Сирія.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter