Сенат США підтримав резолюцію, яка закликає Держдеп визнати РФ спонсором тероризму

Дата: 29 Липня 2022
A+ A- Підписатися

У сенаті США схвалили резолюцію, яка закликає держсекретаря Ентоні Блінкена оголосити Росію державою-спонсором тероризму за її дії в Чечні, Грузії, Сирії та Україні, які призвели до загибелі великої кількості людей.

Відповідну резолюцію опублікували на сайті сенату.

Будівля Капітолія. Вашингтон, США
“Збройні сили Російської Федерації скоїли численні сумарні страти безневинних мирних жителів і спробували приховати свої злочини масовими похованнями по всій Україні“, – йдеться у документі сенату.

Резолюція має рекомендаційний характер, адже право оголошувати державу спонсором тероризму належить Державному департаменту. Разом з тим, вона чинить тиск на адміністрацію Байдена, щоб вона додала Росію до списку держав-спонсорів тероризму, до яких вже входять Куба, Північна Корея, Іран та Сирія.

Аналогічна резолюція внесена на розгляд конгресу США – нижньої палати американського парламенту. Очікується, що її має підтримати спікер палати Ненсі Пелосі, яка має значний вплив у Демократичній партії.

Нагадаємо, 10 травня, сенат США закликав держсекретаря США Ентоні Блінкена визнати Росію державою, яка спонсорує тероризм.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter