Міграційна служба України винесла рішення про примусове видворення росіянина, який написав у паспорті нецензурні слова про Путіна

Дата: 12 Січня 2023
A+ A- Підписатися

12 січня працівники ДМС винесли рішення про примусове витворення іноземця – росіянина, який перевищив термін перебування в Україні. Водночас службовці відмовилися приймати документи на отримання захисту. Чоловік є етнічним українцем, однак має російський паспорт та не зміг від нього відмовитися. 

Про це повідомив адвокат Олексій Скорбач.

Ілюстративне зображення. Фото з відкритих джерел

6 січня 2023 року на Київщині чоловіка виявили прикордонники, оскільки той перевищив термін перебування в Україні. Під час знаходження тут, він не отримав громадянства України, а щоб довести, що він не ворог, розмалював свій закордонний паспорт українською символікою та написав нецензурні висловлювання на адресу президента РФ.

У своєму закордонному паспорті росіянин намалював прапор України з написом “Україна понад усе” та написав слова відомої промовки про Путіна. А графу “громадянство” – закреслив.

“Хлопець не просто заради розваги 24 лютого 2022 року розмалював паспорт, а тому, що був громадянином України, понад 15 років живе в Україні, проте міграційна служба позбавила його громадянства нашої країни, адже він не зміг відмовитися від російського (необхідно було їхати у Росію)”, – зазначає Скорбач. 

Фото: ДМС України

В Україні у Романа батько та дочка, які є громадянами України, а сам він – етнічний українець. Проте Міграційна служба України винесла рішення про примусове видворення Романа, а згодом відмовилася приймати документи на отримання захисту. Як наголошує адвокат, працівники ДМС зробили процедуру з порушенням усіх вимог – усно.

“Так, на відео працівники стільки разів повторили, що вони люблять Україну, парламент та закони, що було смішно. Мої любі, коли хтось за кордоном буде казати, що в європейських міграційних службах якось не так відносяться, покажіть їм це відео, як міграційна служба України просто посилає етнічного українця, батька та сина громадян України із чіткою проукраїнською позицією в Росію”, – каже Олексій Скорбач.

Своєю чергою працівники ДМС заявляють, що не можуть прийняти заяву від іноземця, це нібито є порушенням законодавства. 

“Заява приймається у трьох випадках: якщо заявник прибув на територію України – протягом 5 робочих днів, якщо нелегально перетнув державний кордон – без зволікань або перебуває в Україні на законних підставах”, – зазначають у службі.

Насамкінець адвокат додає, що Роман декілька разів намагався вступили до тероборони або лав ЗСУ, але його не взяли саме через незрозумілі документи – розмальований паспорт та тимчасове посвідчення громадянина України, яке скасувала міграційна служба. 

Нагадаємо, що 11 січня суд кишинівського району Буюкан оштрафував на 25 тисяч молдовських леїв (1213 євро) росіянина Олександра Кудашова, який у жовтні 2022 року написав “Путін – убивця” на воротах посольства Росії в Молдові.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter